Economist ve Bild: Türk İHA’ları Dengeleri Altüst Etti

Azerbaycan ve Ermenistan’ın Karabağ’daki çatışmalarını değerlendiren Economist ve Alman Bild gazetesi, Türk İHA’larının çatışmaların seyrini değiştirdiğini ifade etti.

09.10.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-11:41) Economist ve Bild: Türk İHA’ları Dengeleri Altüst Etti

Türk İHA’larının önemli yükselişi ve çatışmalarda oynadığı büyük rol dünya basınının da gözünden kaçmıyor. Forbes ve Financial Times gibi yayınlardan sonra İngiliz Economist ve Alman Bild gazetesi de Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşı değerlendirirken Türk SİHA’ların gücüne değişnmeden geçmedi.

“TÜRKİYE’DEN ÖĞRENDİLER”

BBC Türkçe’nin aktardığına göre; İnsansız hava araçlarının savaş uçaklarına göre çok daha az maliyetli olduğu belirtilen haberde, "Türk ve Azeri taktiği daha düşük maliyetli bir hava gücüne işaret ediyor" deniliyor.  Haberde, insansız hava araçlarının sadece yok etme gücüne sahip olmadığı, bunları kayda da geçirebildiği belirtiliyor ve "Çatışmanın iki tarafı da düşman tanklarını ve askerlerini imha ettiğini gösteren görüntüler paylaştılar. Bunu, Suriye ve Libya'da hava yoluyla yaptıklarını övünerek gösteren Türkiye'den öğrendiler" deniliyor.

“TB2'NİN KARŞISINDA HİÇBİR GÜÇ DURAMIYOR"

Alman Bild yayınladığı analizde, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı Türk üretimi Bayraktar TB2'nin, yenilmesi imkansız performansıyla Ermenistan kuvvetlerini silip süpürdüğünü söyledi. Türkiye'nin Suriye ve Libya'daki terör unsurlarına karşı da Bayraktar TB2'nin başarısından yararlandığını söyleyen Alman gazete, Türk drone'ların dünyanın her yanında önlenemez bir yükselişte olduğunu da kaydetti.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal