Dünyanın En Çok Kullanılan Eğitim Platformu EBA Oldu

Türkiye’de uzaktan eğitim için kullanılan EBA platformu, dünya genelinde en çok kullanılan epitim amaçlı web sitesi oldu.

26.10.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-10:13) Dünyanın En Çok Kullanılan Eğitim Platformu EBA Oldu

Uzun bir süredir devam eden Kovid-19 salgını, dünya genelinde eğitim uzaktan alınmasına sebep oldu. Uzaktan eğitim konusunda en başarılı ülkeler arasına giren Türkiye’nin MEB tarafından geliştirilen eğitim uygulaması EBA, dünya genelinde dünyanın en çok kullanılan eğitim platformu olmayı başardı.

Bir önceki aya göre 27 basamak yükselen EBA, dünya genelinde çok kullanılan Udemy, Blackboard ve Quizizz gibi rakiplerini de geride bıraktı.

ZİYA SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla “'eba.gov.tr' adresinin tüm dünyada en çok kullanılan web sitelerinde eğitim kategorisinde 1’inci sıraya yükseldiğini duyurmuştu. Selçuk, “https://eba.gov.tr tüm dünyada en çok kullanılan web sitelerinde eğitim kategorisinde 1. sırada... Teknoloji alanında bir dünya birinciliğiyle yüzümüzü güldüren Eba’ya emeği geçen, içerik sağlayan, destek veren ve kullanan herkese gönülden teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal