Dünya Devi Microsoft Türk Şirketini Satın Aldı

Yazılım'da dünyada önde gelen devlerden biri olan Microsoft Türkiye’de kurulan açık kaynak yazılım şirketi olan Citus Data’yı satın aldı.

25.01.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-08:58) Dünya Devi Microsoft Türk Şirketini Satın Aldı

Teknoloji şirketleri gelişmek ya da farklı amaçlar için diğer teknoloji şirketlerini satın alabiliyorlar. Geçmiş tarihlerde büyük satın alımların gerçekleştiği teknoloji pazarında yeni bir satın alma haberi de Microsoft camiasından geldi. Üstelik firmanın bu defa satın aldığı şirket bir Türk yazılım firması.

Yapılan satın alım Türkiye'de kurulan ve açık kaynak yazılım şirketi olan Citus Data oldu. 2011 senesinde Türkiye'de kurulan Citus Data'nın aynı zamanda San Francisco'da bir ofisi mevcut. LinkedIn'da bulunan bilgilere göre şirketin toplamda 40 çalışanı var.

Satın alım hakkında herhangi bir rakam verilmezken söz konusu durum ilgili resmi bilgi Microsoft bloğundaki bir makalede kamuoyuna duyuruldu. Diğer yandan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu da sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile satın almanın doğru olduğunu belirtti.

Bir dönem açık kaynak ile ilgili uzak duran Microsoft, son zamanlarda bu sektörde önemli yatırımlar gerçekleştirerek açık kaynağı destekleyen en önemli marka durumuna geldi. Firma nundan önce ünlü açık yazılım platformu GitHub'ı 7.5 milyar dolara satın almıştı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal