Dolandırıcıların Yeni Hedefi PlayStation 5 Oldu

Çok yakında piyasaya çıkacak yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, dolandırıcıların da yeni gözdesi oldu.

29.09.2020-12:12 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-12:10) Dolandırıcıların Yeni Hedefi PlayStation 5 Oldu

Yeni çıkacak oyun kolları Xbox Series X ve PlayStation 5 heyecanla bekleniyor. Ek vergilerin de artması ile fiyatı oldukça yüksel olan cihazı alacak olan kullanıcılar için uygun fiyat reklamları epey ilgi çekiyor. Dolandırıcıların dikkatini çeken bu durum pek çok yeni PS5 sitesinin açılmasına ve düşük fiyatlarla verilmesine sonucu. Amaç ise kullanıcıların kart ve kişisel bilgilerini alabilmek.

PS5 FİYATINI DÜŞÜK GÖSTERİYORLAR

Kaspersky açıklamasına göre, temmuz ve eylül arasında dünya genelinde adında "PlayStation" kelimesi geçen 150'ye yakın şüpheli web sitesi keşfedildi. Kimlik avına yönelik web siteleri, çoğunlukla bir ön ödeme veya kişisel bilgi karşılığında PlayStation 5 için ön sipariş teklifi sunuyor. Bazı sitelerde normalden düşük fiyata bir konsol satın alma vaadi mevcut. Bazılarında ise konsolun mevcut sürümü olan PlayStation 4'e dair büyük indirimler listeleniyor ve bunun sebebi olarak PS5'in piyasaya sürülmesine az bir zaman kalması gösteriliyor.

Bir web sitesinin gerçek ve güvenli olduğundan emin değilseniz, asla kimlik bilgilerinizi veya kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Giriş bilgilerinizi ve şifrenizi sahte bir sayfaya girmiş olabileceğinizi düşünüyorsanız hemen şifrenizi değiştirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal