DNS Ayarları Değiştirme

2019’a girmemiz ile birlikte DNS ayarları güncellendi ve yenilendi. İnterneti hızlı kullanmak için en yeni ve hızlı DNS ayarları belli oldu. Yeni DSN ayarlarının detayları haberimizde…

14.01.2019-14:47 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-14:44) DNS Ayarları Değiştirme

DSN (Domain Name System) alan adı sistemidir. Tarayıcının adres çubuğunda girdiğiniz site ismi, ziyaret etmek istediğiniz sitenin IP adresine çeviren bir sistemdir.

DNS siteminin değiştirilmesi gibi farklı tarayıcılarla da hızlı şekilde interneti kullanabilirsiniz. Bu tarayıcılar ile birlikte engel atılan sitelere ulaşım imkanı sağlıyor.

  Android ve İOS sistemli mobil cihazlarda da bu programlar kullanıldığında internette hızlı bir ulaşım imkanı sağlıyor. Yine ayarlardan yapılan DNS ayarı ile bağlı olduğunuz İnternet alt yapısından ulaşamadığınız sitelere ulaşma imkanı sağlıyor.

Peki DNS ayarları nasıl değişir?  

Windows’ta DNS ayarlarını değiştirmek için yapmanız gereken Denetim masasına girmek olacak. Sonrasında Ağ ve internet ayarlarına girilmeli. Ağ ve İnternet Ayarlarına girdikten karşınıza çıkan ağ bağlayıcı ya da bağlı olduğunuz Wİ-Fİ adresine sağ tıklayarak Yerel Ağ Bağlantı Durumu sayfasına geçiniz.

Yerel Ağ Bağlantısı Durumu sayfasında özellikler sayfasına girdiğinizde karşınıza çıkan Yerel Ağ Bağlantısı Özelliklerinden İnternet Protokol Sürüm sayfasını açınız. Karşınıza çıkan sayfada alt kısımdan DNS ayarlarını değiştirebilirsiniz.   

MAC’te yapılması gereken ise ilk önce sistem değişikliklerine tıklamanız gerekir. Sonrasında sistem tercihlerine tıklayarak karşınıza bağlı olduğunuz ağ sitemi açılır. Karşınıza açılan sayfada İleri Düzey butonuna tıklayınız. Sonra açılan pencerede DNS adreslerini yazınız. Böylece DNS ayarlarınızı değiştirmiş olursunuz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal