Devler Birleşiyor ! Karşınızda Melez İşletim Sistemi

Google, yaklaşık iki yıldır kulislerde konuşulan melez işletim sistemini ortaya çıkardı. Android ve Chrome işletim sistemleri Fuchsia adıyla ortaklık kuruyor!

14.02.2018-13:50 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-13:26) Devler Birleşiyor !  Karşınızda Melez İşletim Sistemi

Geride bıraktığımız iki yılda, Google’ın ‘Andromeda’ adında yeni bir işletim sistemi üzerinde proje yürüttüğü ve Android ile Chrome işletim sistemlerini bir araya getirmeye çalıştığına dair birçok haber ve iddia ortaya çıkmıştı. Hatta şirketin Ekim 2017’de Andromeda’yı basına tanıtacağı bile iddia edilmişti. Bu iddia her ne kadar iddiadan öteye gidemese de, Google’ın hybird işletim sistemi Fuchsia adıyla doğrulandı.

Henüz proje geliştirme aşamasında olan Fuchsia, Google’ın dizüstüler, telefonlar ve tabletlerde kullanıma sunulan melez işletim sistemi olacak.

Google Fuchsia işletim sistemiyle kullanılacak cihazlar, Google Dokümanlar’ın tam özellikli masaüstü sürümünü kullanabilecekken; Google Play Store’dan mobil uygulamaları da indirebilecek. Örneğin Fuchsia kullanan ve birden fazla cihazı olan kullanıcılar, bir cihazda açtıkları uygulamayı diğer cihazda bıraktıkları yerden kullanmaya devam edebilecekler.

Fuchsia’nın kart tabanlı arayüzü, her uygulamanın bu kartlar içerisinde çalıştırılmasını ve istenildiğinde kartların içerisine birden fazla uygulama konulabilmesini sağlıyor. Öte yandan işletim sistemi Google Asistan’ın uygulama kullanımlarından ve kullanıcı davranışlarından daha fazla veri toplamasını erişilebilir kılıyor. Böylece kullanıcı memnuniyetinin iyileştirilebilmesi hedefleniyor.

Ağustos 2016’dan bu yana “Andromeda” kod adıyla seslerini duyduğumuz Fuchsia’nın test sürümünün bu yılın son çeyreğinde ortaya çıkması beklenirken; ilk Fuchsia ön yüklü cihazların ise 2019 yılında mağazalardaki yerini alacağı belirtiliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal