Deprem Sonrası TSK’ya Ait İHA ve Helikopterler Havalandı

İzmir’de gerçekleşen deprem sonrasında TSK’ya ait İHA ve helikopter, tarama ve arama-kurtarma çalışmaları amacıyla havalandırıldı.

30.10.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-17:52) Deprem Sonrası TSK’ya Ait İHA ve Helikopterler Havalandı

İzmir’de saat 14.51’de gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki deprem birçok binanın yıkılmasına ve enkaz altında insanların kalmasına sebep oldu. Arama-kurtarma çalışmaları sürerken TSK’ya ait İHA’lar ve iki helikopter tarama çalışmaları için havalanarak destek sağladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor" denildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA HAVADAN DESTEK VERECEKLER

Milli Savunma Bakanlığı da yürütülen çalışmalara helikopterler ve nakliye uçaklarıyla destek verildiğini açıkladı. MSB'den yapılan açıklamada, "İzmir’de meydana gelen deprem sonrası Millî Savunma Bakanlığı’nda kriz masası oluşturuldu.

TSK’ya ait 2 helikopter arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere görevlendirildi. Ayrıca arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye intikali için Ankara, Erzurum ve Diyarbakır’dan kalkacak Hava Kuvvetlerimize ait 3 nakliye uçağının İzmir’e uçuşu planlanmıştır. Bütün İzmirli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. MSB tüm imkanlarıyla yardıma hazırdır" denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal