Coronavirüsü 58 Metreden Tespit Edebilen Drone Geliştirildi

Dijitalleşmenin arttığı bugünlerde hızla gelişen teknolojiler arasında dronelar da bulunuyor. Draganfly şirketinin geliştirdiği bir drone 58 metre yükseklikten Coronavirüs bulaşan insanları tespit edebiliyor.

23.04.2020-15:32 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-16:27)

Tüm dünyada bir salgın halline gelen Coronavirüsle başa çıkmak için pek çok ülke çeşitli yollar aramaya devam ediyor. Bu yollar da hemen hemen çağımızın en büyük güçlerinden olan teknolojik araçlardan faydalanmak üzere şekilleniyor.

ABD’de bulunan Draganfly adlı bir şirket geliştirdiği bir drone ile bu duruma bir çözüm geliştirmiş. Ülkede test edilen cihaz 58 metreye kadar Coronavirüs tespiti yapabiliyor.

Bu durum virüs belirtisi gösteren milyonlarca insanı taramadan geçirmenin zorluğu düşünüldüğünde oldukça iyi bir alternatif gibi gönüyor.

Dronelar ayrıca bulundukları yükseklikten insanların vücut sıcaklığını, nefes alıp verme ve kalp atış hızını tespit edebiliyor.

Aynı zamanda öksüren veya hapşıranları havadan işaretleyip, sosyal mesafe kuralına uymayanları da belirleyebiliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre ABD'de Coronavirüs semptomlarını havadan tespit edebilen hava araçları ilk test uçuşlarının gerçekleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal