Coronavirüsten Yatan Hastalarla Robotlar İlgilenecek

Tüm dünyada bir salgın haline dönüşen Coronavirüsle (Kovid-19) ilgili çalışmalar her geçen gün artıyor. Son olarak hastalar ile sağlık çalışanları arasındaki teması asgariye indirmek amacıyla Tetrobo adını taşıyan bir robot geliştirildi.

13.04.2020-11:48 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-11:49)

Coronavirüsle mücadelenin bir parçası da kuşkusuz vakalarla en yakın temasta olan sağlık personelleri. Yerli çözümlerle üzerinde her geçen gün daha fazla sonuç veren bu konuda bir adım daha atıldı.

İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği kapsamında Coronavirüs (Kovid-19) hastaları ile sağlık personelleri arasındaki teması azaltmak amacıyla bir robot tasarlandı.

Mobil cihazlara yüklenebilecek mobil uygulaması vasıtasıyla komut verilen robot sayesinde sağlık personellerinin hastayla teması en aza indirilerek, olası bulaşma riskine karşı korunmaları amaçlanıyor.

İlk etapta İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Pandemi servisindeki hastalara yemek, ilaç gibi malzemelerin ulaştırılmasında kullanılacak robot, testlerinin ardından daha fazla sağlık kuruluşuna tedarik edilmek üzere seri üretime geçilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal