Coronavirüs’lü Siber Saldırılara Dikkat

Dijital güvenlik şirketi Kaspersky, son zamanlarda insanların coronavirüs hakkındaki endişelerini istismar eden çok sayıda siber saldırı tespit etti.

09.03.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-14:05) Coronavirüs’lü Siber Saldırılara Dikkat

İnsanların anlık hatalarını fırsata çevirmek konusunda sınırları zorlayan siber saldırganlar şimdi de uzun zamandır dünya gündemini meşgul eden coronavirüsü kullandı. Kaspersky yaptığı taramalarda çok sayıda zararlı e-posta ve dosya tespit etti.

Güvenlik şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, siber saldırganlar koronavirüsü kötü amaçlı kullanmaya devam ediyor. Güvenlik uzmanları, coronavirüs ile alakalı belgelere saklanan çok sayıda zararlı dosya tespit etti.

Bu dosyalar kullanıcıların cihazlarını hedef alan tehditler içeriyor. Kullanıcının şifre ve diğer verilerini saldırgana yolluyor. Saldırılar e-postalar üzerinden de gerçekleşebiliyor. Bu durumda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından gönderilmiş gibi gözüken e-postalar içerisinde Coronavirüsle alakalı bilgilendirici dosyalar, virüs taşıyan kişilerin listesi gibi dikkat çekici dosyalar bulunuyor.

Dosyaların içerisinde Truva atları gibi zararlı kod ve yazımlar yer alıyor. Bu casus yazılımlar siz farkında olmadan gizlice bilgisayarınıza ya da akıllı cihazlarınıza yerleşerek parola ve verilerinizi uzaktaki diğer cihazlara gönderiyor.

Kaspersky şirketinin zararlı yazılım analisti Anton Ivanov konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada: “Adında Coronavirüs geçen zararlı dosyalar içeren cihazların sayısı 2020'de 403'e ulaşırken 513 farklı tür dosya ve toplamda 2 bin 673 tehdit tespit edildi. Bu sayılar, paylaştığımız ilk istatistiklere göre önemli oranda artmış olsa da tehdidin henüz düşük seviyede olduğunu söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Güvenlik araştırmacısı Tatyana Scherbakova da başka bir siber saldırı türüne örnek veriyor. Yine e-postalarınız üzerinden maske ve benzeri ürünler gönderileceğini ya da sahte aşılar üzerine bilgi verileceğini belirterek kimlik avı sitelerine yönlendirilebileceğinizi söyleyen Scherbakova, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönderiliyor gibi görünen e-postalar salgından korunmak için alınması gereken önlemler hakkında bilgi veriyor.

Kullanıcılar e-postadaki bağlantıya tıkladığında bir kimlik avı sitesine yönlendiriliyor. Burada kişisel bilgilerini paylaşmaları isteniyor. Bu bilgiler de siber suçluların eline geçiyor." açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal