Coronavirüs Sensörlerle Tespit Edilebilecek

Daha önce Zika ve Ebola virüslerini tespit eden sensörler üzerinde çalışmış olan Amerikalı biyomühendisler, geliştirdikleri teknolojiyi şimdi Coronavirüse karşı uygulamak için çalışmalar yapıyor.

14.05.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-16:56) Coronavirüs Sensörlerle Tespit Edilebilecek

ABD’de bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsünden (MIT) Profesör James Collins önclüğündeki bilim ekibi, soluduğu, öksürdüğü veya hapşırdığında yeni tip Coronavirüsü (Kovid-19) tespit edip ışıklı uyarı verecek bir maske geliştiriyor.

Harvard Üniversitesinde görevli bilim insanlarının katkı sağladığı projenin henüz "emekleme" aşamasında olduğu, öte yandan maskeye yerleştirilen sensörlerin kişinin tükürüğünden virüsü tespit ederek ümit verici sonuçlar ortaya koyduğu kaydedildi.

Collins, virüse bağlanan DNA ve RNA'dan oluşan sensörlerin, soğuk kurutma yöntemiyle kumaş benzeri bir materyale yerleştirildiğini, sensörlerin oda sıcaklığında aylarca maske içinde saklı kalabileceğini söyledi.

Bilim ekibinin geliştirdiği teknolojinin başarılı olduğunun kanıtlanması halinde ateş ölçme ya da antikor testi gibi diğer tarama yöntemlerine alternatif olabileceği, havaalanlarında ve hastanelerde kullanılabileceği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal