Coronavirüs Bulaşmış Kişiler Anında Belirlenebilecek

Çin Menşeili E-Ticaret Devi Alibaba, teknolojik alanda da pek çok çalışmalara yatırım yapıyor. Son olarak dünya gündeminden düşmeyen Coronavirüs için şirketin üzerinde çalıştığı yapay zeka bir yazılım geliştirildi. Geliştirilen yapay zeka yüzde 96 doğruluk oranı ile hastayı teşhis edebiliyor.

04.03.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-14:16) Coronavirüs Bulaşmış Kişiler Anında Belirlenebilecek

Çin Menşeili E-Ticaret Devi Alibaba’nın geliştirdiği yapay zeka hastalığı yüzde 96 oranında doğru tanımlarken, bu işlemi sadece 20 saniye içerisinde gerçekleştiriyor.

Yapay zeka yazılımı, şirketin araştırma enstitüsü olarak kurduğu Damo Akademi tarafından geliştirildi. Damo’daki araştırmacılar, yapay zeka (AI) modelini geliştirirken 5.000'den fazla vakadan örnek veriler aldı. Zaten bilindiği üzere Çin’de ortaya çıkan virüs, ülkede özellikle Wuhan’da çok fazla kişiye bulaşmış olduğu için, numune aramakta şirket zorlanmadı.

Yapay zeka sistemi, Çin’de hastalığın Hubei, Guangdong ve Anhui eyaletlerinde 100'den fazla hastanede kullanılacak. Yeni geliştirilen yazılım sayesinde, doktorlar, hastalara daha hızlı müdahale etme fırsatı bulacak. Ürünün dünya genelinde satışa sunulup sunulmayacağına dair şirket tarafından henüz bir ise yapılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal