Çinli Telefon Devi Xiaomi'den Müşterilerine İnanılmaz Jest

Çinli akıllı telefon devi Xiaomi'den inanılmaz bir açıklama geldi. Dev firma, kar marjını yüzde 5 ile sınırlandırarak, bunun üzerindeki karı müşterilerine geri ödeyeceğini duyurdu.

26.04.2018-23:11 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-23:03) Çinli Telefon Devi Xiaomi'den Müşterilerine İnanılmaz Jest

Bu sene halka arz edilmesi düşünülen Çinli akıllı telefon devi Xiaomi, yüksek kârlılık sağlaması halinde kazancının bir kısmını müşterilerine geri ödeyeceğini açıkladı.

KAR MARJINI YÜZDE 5 İLE SINIRLI TUTUP GERİSİNİ MÜŞTERİLERE DAĞITACAK

Akıllı telefon pazarının önemli oyuncularından Xiaomi, bugün eşine az rastlanır bir vaatte bulundu. Şirket, akıllı telefon ve akıllı ev cihazları gibi donanım ürünlerindeki net kâr oranını yüzde 5 ile sınırlayacağını ve bunun üzerinde kazandığı kârı ise 'makul şekilde' müşterilerine geri ödeyeceğini açıkladı.

DÜŞÜK KAR MARJLI ANCAK SÜRÜMDEN KAZANIYOR

Akıllı telefon pazarındaki kârın yüzde 87'sini Apple kazanırken, Android'li üreticiler ise geriye kalanı aralarında paylaşmak durumunda kalıyor. LG ve Samsung gibi dev firmalar, kârlı bir iş olmayan akıllı telefon sektöründe rekabetçi kalabilmek amacıyla bileşen imal eden diğer departmanlarının kârlılığına dayanıyor. Xiaomi ise bu devlerden değişik olarak, düşük kâr marjlı fakat sürümden kazandıran donanım ürünleri satarak günümüzde sektörde kendine önemli bir yer buldu.

DONANIM ÜRÜNLERİYLE KENDİNE PAZARDA YER EDİNDİ

Xiaomi'nin müşterilerine duyurduğu ve kulağa inanılmaz gelen söz, şirketin en yeni teknolojileri uygun fiyatlı cihazlarda sunma politikasıyla de örtüşüyor. Şirket Mi serisi telefonlardan ve diğer donanım ürünlerinden büyük kar sağlayamazken, bu cihazları birbirine bağlayan çevrimiçi video, e-ticaret, finansal ürünler ve diğer dijital servislerle kârlılığı yakalamaya çalışıyor.

100 MİLYAR DOLAR CİVARI DEĞERLE HALKA ARZ EDİLECEK

Bloomberg'e göre Çinli teknoloji devinin bu sene 100 milyar dolar civarı bir değerle halka arz edilmesi bekleniyor. Çinli haber ajansları ise Xiaomi'nin hem Hong Kong'da hem de anavatanı Çin'de çifte halka arz planladığını söylüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal