Çinli Teknoloji Devi Huawei, Mate 30'da Bir İlke İmza Atacak

Çinli teknoloji devi Huawei, Mate 30'u geliştirmeye devam ediyor. Cihaz, Kirin 985 yonga setine entegre edilecek Extreme Ultraviolet Litografi (EUV) teknolojisini kullanan ilk akıllı telefon olabilir.

23.03.2019-17:06 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-16:57) Çinli Teknoloji Devi Huawei, Mate 30'da Bir İlke İmza Atacak

Son günlerde Huawei P30 ve P30 Pro'dan bahsediliyor, fakat P30 serisi buz dağının görünen bölümü. Huawei'nin üzerinde durduğu Mate serisi var. Çinli firma kapalı kapılar arkasında Mate 30'u geliştiriyor. Telefonla alakalı daha önce bir takım bilgiler meydana çıkmıştı. Şimdi ise Mate 30'la ilgili bir rapor paylaştı. Ayrıntılarda yazanlara göre Huawei dünyada bir ilke imza atmayı düşünüyor.

Huawei Mate 30, TSMC tarafından geliştirilen Kirin 985 yonga setine entegre edilecek Extreme Ultraviolet Litografi (EUV) teknolojisini kullanan ilk akıllı telefon olabilir. EUV teknolojisi, ışık kullanımı desteği ile, işlemcinin içerisindeki transistörlerin daha hassas bir biçimde yerleştirilmesini sağlıyor ve bu sayede de yonga yoğunluğunda % 20'lik bir artışa izin verirken, daha az enerji tüketimi ile daha fazla güç sağlanmasına destek oluyor.

7 NM İLE ÜRETİLECEK

Kirin 985 yonga setinin, bu yeni teknoloji ve 7 nm üretim süreci sayesinde, önceki nesil yonga setine göre performans ve enerji tasarrufu bakımından belirgin bir gelişme sunması bekleniyor.

Her ne kadar sektör kaynakları, EUV teknolojisinin ardışık yonga neslinde performansta gözle görülür bir artış sağlayacağından emin olsa bile (5nm'den itibaren), fakat 7nm yorganlar da halen maksimum potansiyelini sunamamakta olduğunu söylüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal