Chrome Kasma Sorunu Bitiyor! Sekmeler Daha Hızlı Açılacak

Chrome kullanıcılarının çok sayıda sekme açtıklarında kasma sorunu ile karşılaşmaları önemli bir sorundu fakat yeni gelecek güncellemeyle tarayıcının hızı artacak.

26.08.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-17:39) Chrome Kasma Sorunu Bitiyor! Sekmeler Daha Hızlı Açılacak

İnternet kullanıcıları tarafından en çok kullanılan tarayıcı konumunda olan Google Chrome, basit ve hızlı arayüzü ile dikkat çekiyor. Ancak sekmeler çoğaldıkça artan RAM miktarı kullanıcıların Chrome’da kasma sorunu ile karşılaşmasına, dolayısıyla tarayıcıyı daha yavaş kullanmasına sebep oluyor.

CHROME’UN WİNDOWS VE MAC’TE PERFORMANSI ARTIYOR

Şikayetlerin farkında olan Chrome geliştiricileri, tarayıcıyı daha az kaynak tüketerek daha hızlı yapabilmek için bir süredir çalışmalarına devam ediyordu. Yeni gelecek güncelleme olan Profil Temelli İyileştirmeler ile Chrome, Windows kullanıcıları için yüzde 11.4 hızlanacakken Mac’te ise yüzde 7.7’lik bir performans artışı yaşanacak.

SEKME HIZLANDIRMA ÖZELLİĞİ DE GELİYOR

Yeni güncellemeyle gelecek olan genel performans artışının dışında kullanıcıları sevindirecek bir gelişme daha var. Sekme Hızlandırma Özelliği, kullanılmayan sekmelerin arka planda daha düşük kaynak kullanmasına ve asıl kaynağın ise kullanılan sekmelere ayrılmasını sağlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal