Çalışanları Apple’ı Mahkemeye Verdi

Dünyanın en büyük teknoloji markalarının başında gelen Apple’ın başı çalışanlarının kendisini mahkemeye vermesiyle dertte. Son zamanlarda ürettiği yeni teknolojilerin yanında iş etiği ile de gündem olan Apple’ı çalışanları mahkemeye verdi.

15.02.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-11:31) Çalışanları Apple’ı Mahkemeye Verdi

ABD merkezli teknoloji şirketi, Amerika’daki ofislerinde mesai bitiminde çalışanların çantalarında arama yapıyor. Şirket her çalışma gününün sonunda çalışanlarının iş yerinden bir şey çalıp çalmadığını kontrol etmek için iş çıkışı çalışanlarının üzerlerini ve çantalarını detaylı bir aramadan geçiriyor.

Yarım saat süren arama uygulamasını mesai bitiminden sonra yapan şirket, arama faaliyetleri tamamlanıncaya dek çalışanlarının şirketten çıkmasına da izin vermiyor. Bu durum çalışanlarının ve durumdan haberdar olanların şirketi eleştirmesine sebep oluyor.

ABD yasalarına göre bir şirketin çalışanlarını mesai bitimi tutması ek mesai ücreti ödemesini gerektiriyor. Bu duruma tepkili olan çalışanlar, ABD yasalarını çiğnediği gerekçesiyle Apple’dan şikayetçi oldu.

Kaliforniya Yüksek Mahkemesi, Apple’ın mesai saati bitminde yaptığı bu uygulamayı haksız buldu ve çalışanların şu ana kadar hak ettikleri bütün ek ücretlerin şirket tarafından ödenmesini talep etti.

Şirketin mahkemeye yaptığı savunma ise, çalışanların işe gelirken çanta getirmelerinin yasaklanması yönünde oldu. Ancak mahkeme, 21. yüzyıldaki yaşam koşulları düşünüldüğünde bunun mümkün olmadığını söyleyerek şirketin gerekçesini reddetti.

Mahkemenin bu kararından sonra savunma yapan Apple’ın şu anda çalışanlarına toplam ne kadar ödeyeceği belli olmadı. Mahkeme tam olarak sonuçlandığında şirketin çalışanlarına toplamda milyonlarca dolar ödeme yapması gerekebilir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal