British Airways’den, Otonom Tekerlekli Sandalye Hamlesi

Havalimanlarında bir yerden başka bir yere gitmek özellikle yurtdışı seyahat edenler açısından can sıkıcı ve yorucu olabiliyor. Bunun önüne geçmek için British Airways bu amaçla geiştirilen tekerlekli ve akıllı otonom sandalyelerden satın aldı.

05.03.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-16:38)

İlk olarak ABD’nin Las Vegas eyaletinde 2018 yılında gerçekleştirilen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıtılan otonom tekerlekli sandalye o gün gerek özellikleri gerekse de tasarımı açısından büyük ilgi görmüştü.

Whill adlı bir şirketin geliştirdiği ürün artık havalimanlarında da kullanılmaya başlıyor. Şu anda John F Kennedy havalimanında kullanımına başlanan bu tekerlekli sandalyeler, British Airways yolcularına yardımcı olacak.

Havalimanı içinde yolcuların ulaşımını kolaylaştıran bu otonom sandalyeler, elektrikle çalışıyor ve akıllı olma özelliği sayesinde otomatik olarak önüne çıkan engellerden kaçabiliyor. Müşterisinin ulaşımını sağlamasının ardından otonom bir şekilde şarj istasyonuna dönüş yapıyor.

Otonom araç, saatte 7 km hıza ulaşabiliyor, özellikle yardıma ihtiyacı olan yolcular için önemli avantajlar sağlıyor. British Airways, yolculuk konforunu artırmak amacıyla 5 yıllık zaman diliminde 6.5 milyon poundluk bir bütçe ayırdı. Tekerlekli otonom sandalyelerin bir tanesinin fiyatı ise 400 dolar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal