Boston Dynamics'in Robot Köpeği ‘Spot’ Satışa Sunuldu

Boston Dynamic’in geliştirdiği robot köpek ‘Spot’, Avrupa’da satışa sunuldu. Robot, geniş kullanım özellikleriyle dikkat çekiyor.

15.09.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-15:13) Boston Dynamics'in Robot Köpeği ‘Spot’ Satışa Sunuldu

Dinamik robot ve yazılımların tasarım ve inşasında uzmanlaşmış bir mühendislik şirketi olan ABD’li Boston Dynamics'in Spot isimli robot köpeği, oldukça geniş kullanım alanıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

SPOT’UN KULLANIM ALANLARI

Geçtiğimiz aylarda Aker BP'nin Norveç Denizi'ndeki Skarv sahasında bulunan petrol ve gaz üretim gemisinde, hidrokarbon kaçaklarını aramak için işe başlayan Spot, ardından koronavirüs nedeniyle hastanelerde kullanılmaya başlanmıştı.

Daha sonra ise Singapur'da karşımıza çıkan Spot, parklarda sosyal mesafe kuralını denetlerken görüntülenmişti.

AVRUPA'DA SATIŞA ÇIKTI

Kıvraklığı ve refleksleriyle ön plana çıkan robot köpek Spot, geçtiğimiz aylarda ABD'de "ticari ve endüstriyel" kullanımlar için satışa çıkmıştı.

Boston Dynamics tarafından yapılan açıklamada, artık Spot'un Kanada, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde de satışa çıkmaya hazır olduğu vurgulandı.

SPOT ROBOT KÖPEK FİYATI

Boston Dynamics'in ticari olarak satışa çıkan ilk ürünü olan Spot'u satın almak isteyenler, yaklaşık 74 bin 500 dolar ödemek zorunda kalacak.

Ayrıca paket içeriğinde iki adet pil, bir adet şarj cihazı, tablet denetleyicisi, robot çantası, güç kutusu ve Spot API'leri için Python istemci paketleri yer alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal