Böbreğini Satıp iPhone Alan Genç Hayatını Yatalak Geçirecek

Çin’de gerçekleşen olayda Wang Shangkun isimli bir genç iPhone alabilmek için böbreğini sattı. Yasa dışı operasyondan bir süre sonra genç, ömür boyu yatağa mahkum oldu.

16.11.2020-09:57 - (Son Güncelleme: 16.11.2020-09:53) Böbreğini Satıp iPhone Alan Genç Hayatını Yatalak Geçirecek

İnternette her yeni iPhone tanıtımda viral hale gelen Böbreği satarak iPhone almak’ esprisi, Çin’de gerçekten gerçekleşti. Çin’in en yoksul bölgelerden birinde yaşayan Wang Shangkun, 17 yaşındayken böbreğini satmaya karar vererek yasadışı bir opesyon geçirdi. Karşılığında 3,200 dolar kazanan genç, bu parayla iPhone 4 ve bir de iPad 2 satın aldı.

ENFEKSİYON SONUCU DİĞER BÖBREK DE İFLAS ETTİ

Ancak yasadışı olarak gerçekleşen operasyondan 3 yıl sonra yani 20 yaşında, ameliyat sonrası bakım eksikliklerinden ve operasyon sırasındaki hasarlar nedeniyle bazı sorunlar gerçekleşti. Enfeksiyonla karşı karşıya kalan gencin diğer böbreği de işlevini kaybetti.

Artık her gün diyalize girmek zorunda kalacak ve yatalak yaşayacak olan 20 yaşındaki gencin ailesi ise mahkeme sonucunda 300 bin dolar tazminat alacak. Aralarında doktorların da olduğu yasadışı operasyondan sorumlu organ satışı suçundan tutuklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal