Bloomberg: Karabağ Zaferinin Gerçek Kahramanı Bayraktar TB2

ABD’nin saygın gazetelerinden Bloomberg, Karabağ zaferinin gerçek kahramanın bir insan değil, Bayrak TB2 olduğunu belirten bir analiz kaleme aldı.

05.12.2020-10:28 - (Son Güncelleme: 05.12.2020-10:29) Bloomberg: Karabağ Zaferinin Gerçek Kahramanı Bayraktar TB2

Aylardır Batılı ülkelerin basını tarafından analizleri yazılıp çizilen yerli İHA ve SİHA’ların yankısı devam ediyor. ABD’li Bloomberg, yıllardır Ermenistan tarafından işgal altında tutulan Karabağ’ın Azerbaycan tarafından kurtarıldığı zaferi analiz etti. Zaferin mimarının ise Bayraktar TB2 SİHA’lar olduğunu vurguladı.

Libya ve Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmaların "büyük kahramanının" insan olmadığına dikkat çekilen yazıda, "Bu, Selçuk Bayraktar'ın Teknik Müdür olarak görev yaptığı Baykar yapımı Bayraktar TB2 İnsansız Hava Araçları'dır." denildi.

RUS HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİ ETKİSİZ HALE GETİRDİLER

Dağlık Karabağ'da çatışmalarda Türkiye’nin İHA’larının Rus yapımı Ermeni toplarını, tanklarını ve hava savunma silahlarını etkisiz hale getirdiği belirtildi. Bu durum Azerbaycan’ın kesin zaferi için yol açtı.

Savaş sırasında birkaç drone kaybetmenin, bir tank veya insanlı bir uçağı kaybetmekten daha düşük bir maliyet taşıdığının kanıtlandığı belirtilirken, "Drone'ları savaşa göndermek bir bilgisayar oyunu oynamaya çok benziyor." ifadesini kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal