Birleşik Krallık 1.6 Milyar Dolarlık Süper Bilgisayar Alacak

İngiliz hükümeti, dünyanın en güçlü süper iklim bilgisayarı olarak bilinen Met Office servisini satın alacağını duyurdu. İngiliz hükümeti süper bilgisayar için 1.6 milyar dolar ödeyecek.

26.02.2020-19:02 - (Son Güncelleme: 17.10.2021-17:25)

Hükümet satın alacağı bilgisayarla birlikte ülkede daha doğru ve daha zamanında hava tahminlerinin yapılmasını hedefliyor.

Süper bilgisayarla sadece daha iyi tahminler üretmekle kalınmayacak, sistem sayesinde aynı zamanda acil durum çalışanlarının mobil sel bariyerlerini dağıtmasına, enerji şebekesini dengelemesine ve daha fazlasına yardımcı olacak.

Met Office alınan süper bilgisayarın iklim değişikliğinin etkilerini düşürmesine yardımcı olacak. Birleşik Krallık genelinde düşük karbon ekonomisine geçişin desteklenmesine katkı sağlayacak.

Satın alınan bu süper bilgisayarın maliyetini bu denli yüksek tutan faktörlerden birisi yüksek donanımsal özellikleri. Diğeri ise, içerisinde barındırdığı yapay zeka ile geliştirilmiş yazılımları barındırıyor olması olarak gösteriliyor.

Süper Bilgisayarlar Nedir?

Süper bilgisayar terimi, piyasadaki bilgisayarlardan çok daha güçlü, devasa bir bilgisayarı ifade eder. Süper bilgisayarlar kısaca, hepsi bir görevi yerine getirmek için birbirine bağlanmış binlerce küçük bilgisayardan oluşan kompleks bir bilgisayarlar bütünüdür.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal