Binlerce Öğretmenin Zoom Hesabı Çalındı

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde gerçekleştirilen bir eğitim projesi kapsamında açılan web sayfası üzerinden kullanılan uygulamada binlerce öğretmenin hesabı çalındı.

28.04.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 28.04.2020-16:50) Binlerce Öğretmenin Zoom Hesabı Çalındı

Merkezi Üsküdar’da bulunan ve uzaktan eğitim yapan platformun kullandığı bir web sayfasının ağına yapılan siber saldırıda binlerce öğretmenin kimlik numarası gibi hassas bilgileri hacklendi.

İstanbul’da “Kendini Geliştir Geleceği Değiştir” projesi kapsamında Zoom üzerinden yapılması planlanan derslere katılacak öğretmenlerin Zoom hesapları hacklenerek kişisel bilgileri çalındı. Sızdırılan bilgilerin Zoom kaynaklı olmadığı stratejiuskudar.com sitesindeki güvenlik açıklarından kaynaklandığı belirtildi.

Toplamda 4 bin 552 öğretmenin bilgilerinin çalındığı siber saldırıda, ad soyad, TC kimlik no ve e-posta adresleri, çalınan bilgiler arasında bulunuyor. Bu bilgiler, yapılan açıklamalara göre Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan bir web sitesi üzerinde bulunuyordu. Bu site, siber saldırılara hedef oldu ve yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için çok sayıda öğretmenin hassas bilgileri sızdırılmış oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açıklamayla kişisel bilgilerin çalındığını doğruladı ve BTK tarafından soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. MEB tarafından yapılan açıklamada saldırının Üsküdar’daki programla sınırlı olduğu ve diğer alanlara yayılmadığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal