Bill Gates'den Flaş Bitcoin Açıklaması

Microsoft firmasının yöneticisi Bill Gates son dönemlerin en çok konuşulanları arasında olan Bitcoin hakkında şok eden açıklamalarda bulundu.

02.03.2018-11:44 - (Son Güncelleme: 02.03.2018-12:04) Bill Gates'den Flaş Bitcoin Açıklaması

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ilk defa sanal paralar hakkındaki düşüncelerini itiraf etti. Reddit kullanıcılarının sorularını cevaplayan milyarder yardımsever, sanl paraların en büyük niteliklerinin gizlilik olduğunu ve bunun o kadar da güzel bir şey olmadığını beyan etti.

Sanal paraların sağladığı gizlilik ve saklılık, onların kirli para aklama, vergi kaçakçılığı ve terör yardımı gibi suçlar için de kullanılabilir hale gelmesini sağlıyor.

Gates ayrıca, devletlerin kirli para aklama, vergi kaçakçılığı ve terör yardımı gibi suçları tespit etmesini toplum için faydalı olduğuna dikkat çekti.

ÖLÜMLERE NEDEN OLUYOR

Habere göre Bill Gates, sanal paraların doğrudan ölümlere neden olduğunu iddia etti ve internette bu paralar karşılığında bağımlılık yaratan maddelerin ticareti yapıldığını belirtti:

"İnsanlar kripto paraları kullanarak bağımlılık yaratan madde satın alıyor. Bu açıdan bakıldığında, sanal paralar doğrudan ölümlere sebep olan ender teknolojilerden birisi."

Gates ayrıca sanal para bildirmelerinin ve piyasalarının kurgusal yapılarının yatırımcılara göre çok fazla riskli olduğuna ilgi çekti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal