Bill Gates, Coronavirüs Nedeniyle Ülkesini Eleştirdi

Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates, ABD’nin Coronavirüse karşı verdiği mücadele konusunda ülkesini eleştirdi. Bill Gates’e göre hükümet salgına karşı yeteri kadar hızlı hareket edemedi.

27.03.2020-13:35 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-13:39) Bill Gates, Coronavirüs Nedeniyle Ülkesini Eleştirdi

Önceki gün bir televizyon programına konuk olan Bill Gates, tüm dünyanın gündeminde olan Coronavirüs (Covid-19) üzerine de konuştu. Ülkesini (ABD) yeteri kadar hızlı hareket edemediği ve hızlı önlemler alamadığı için eleştirdi.

Programdaki konuşmasında “Herkesin bu konuya dikkat etmesi gereken zaman Ocak ayıydı.” sözleriyle Çin’de ilk ortaya çıktığı zamanlar ABD’nin hazırlıklarına başlaması gerektiğine işaret etti. Gates’e göre yavaş hareket edildiği için zorunlu karantinayı önleme şansı da kaçırılmış oldu. Bu durum şimdi çok daha fazla sorunun yaşanmasına neden oluyor.

Diğer taraftan Gates, ABD’de Coronavirüs testlerinin daha iyi ve fazla sayıda yapılması gerektiğine dikkat çekti.

ABD’de şimdiye kadar yaklaşık olarak 55 bin vaka bulunuyor. Son günlerde artış hızının yükselmesiyle hükümet, vatandaşlara evlerinde kalmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Bill Gates, geçtiğimiz günlerde Microsoft'a istifasını vererek şirketten ayrılmış gerekçe olarak ise vakıf çalışmaları için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söylemişti. Bill Gates'in eşiyle birlikte sağlık projerlerini destekleyen bir vakfı bulunuyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal