Bilgisayarda Whatsapp Kullanma

Bilgisayarda whatsapp kullanma nasıl olur? Bilgisayara whatsapp nasıl indirilir? Sorularının cevapları sizin için derlediğimiz bu haberimizde.

01.05.2018-18:22 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-18:24) Bilgisayarda Whatsapp Kullanma

BİLGİSAYARA WHATSAPP NASIL İNDİRİLİR?

WhatsApp uygulaması artık ek bir uygulamaya gerek kalmaksızın bilgisayardan kullanılabilir hale getirildi. Bu uygulamadan yararlanmak adına yapmanız gereken https://web.whatsapp.com adresine giriş yapmak. Sistem tamamen tarayıcı üzerinden çalıştığı için telefonumuzdan kullanmaya devam ettiğimiz WhatsApp'ı bilgisayarımızın ekranına yansıtabiliyoruz. Yani kısacası telefonumuzda da WhatsApp'ı aktif olarak kullanıyor olmamız gerekiyor.

Bu uygulamanın en önemli avantajlarından biri, bilgisayarda çok vakit geçiren kişiler artık telefonlarına bağımlı kalmaksızın mesajlaşabiliyor olacaklar. Öte yandan telefon klavyesine göre daha hızlı yazmamızı sağlayan bilgisayar klavyesi yoluyla yazma konusunda büyük bir rahatlığa kavuşacaklar.

BİLGİSAYARDA WHATSAPP NASIL KULLANILIR?

WhatsApp Web'i kullanmanın şartlarından ilki, telefonunuzun mağazasına girerek WhatsApp'ı son sürüme güncellemek. Bu işlemi yapmanızın ardından telefonunuzdan WhatsApp'ı açarak menüye girerek, burada güncellemeden sonra gelen WhatsApp Web seçeneğini görmeniz gerekiyor. Bu seçeneğe girdiğiniz takdirde kamera açılıyor ve bir kod okutmak için bekliyor.

Bilgisayar kısmına geçiyoruz. Chrome tarayıcımızı açtıktan sonra https://web.whatsapp.com/ adresine giriş sağlıyoruz. Bu sayfada açılan QR kodunu, az önce telefonunuzda açılan kameraya okutuyoruz. Bu adımları tamamladığınız takdirde bilgisayarınızda kendi WhatsApp hesabınızın açıldığını fark edeceksiniz.


 

Web veya uygulama üzerinden WhatsApp ile işinizin bitmesinin ardından sol taraftaki üst sağ bölümde üç nokta işaretini tıklayarak açılan menüden güvenliğiniz için çıkış yapmayı unutmayınız. WhatsApp’ın bilgisayar ve web uygulamasında “oturumu açık tut” varsayılandır. Özellikle internet kafeden ya da sizden başka kullanıcının bilgisayarında oturum açtıysanız kesinlikle oturumunuzu kapatın. İlk giriş yaparken “oturumu açık tut”  yanındaki çeltiği kaldırarak da bu önlemi alabilirsiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal