Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır

Son zamanlarda bilgisayar kullanıcıları arama motorlarında bilgisayarda ekran görüntüsü alma aramasını sık sık yapıyor. Peki bilgisayarda ekran görüntüsü alma nasıl yapılıyor.

07.05.2018-16:01 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-16:05) Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır

Bir bilgisayar sahibiyseniz bilgisayarınızda uzunca vakitlerde harcıyorsanız zaman zaman bilgisayarda bir fotoğrafı ve ya görüntüyü kaydetmek istemiş olabilirsiniz. Çoğu zaman görüntü ya da ekranda bulunan fotoğrafı fare yardımıyla kolayca masaüstüne atıp kaydedebilirsiniz. Fakat bazen işler böyle yürümez. Almak istediğiniz fotoğraf ya da görüntü bulunmuş olduğu web sitesinde yayınlanan bir kod yüzünden ya almanız mümkün olamıyor ya da alsanız bile web tarayıcınız simge olarak gelip o fotoğrafın ya da görüntünün link kısaltması olarak bilgisayarınızda kaydediliyor.

Bu gibi durumlarla karşı karşıya kaldığınız zamanlarda bilgisayarda ekran görüntüsü alma işlemi sizin için mükemmel bir kolaylık olacaktır. Bilgisayarda ekran görüntüsü alma işlemi yaptığınız taktirde bilgisayarınıza istediğiniz gibi görüntüyü kaydedebiliyorsunuz ve web sitesinde bulunan kodlar bunu engelleyemiyor.

Peki bilgisayarda ekran görüntüsü alma işlemi nasıl yapılıyor. Bu sorunun cevabı oldukça basit Windows işletim sistemi kullanıyorsanız. Klavyede Print Screen tuşuna bir kere tıklayın bazen PrtScn, PrtScr veya PrtSc olarak klavye üstünde yer bulabilir buna dikkat edin. Bu tuşa bastığınız taktirde ara belleğe tüm ekranın görüntüsü kopyalanmış olacaktır. Sadece aktif olan pencerenin ekran görüntüsünü almak için ise Alt + PrtScn tuşlarına birlikte basın.

Ekran görüntüsünü almanızın ardında da Paint, Word ya da kullanıyorsanız Photoshop programlarını açarak programların içinde yapıştır butonuna tıkladığınız anda ekran görüntüsü JPEG formatında resim olarak karşınıza çıkacaktır.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;