Beton Delici Yerli Nüfuz Edici Bomba NEB Özellikleri

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen beton delme özelliğine sahip yerli NEB (Nüfuz Edici Bomba), Ermeni komutanların ölümüyle sonuçlanan karargah bombardımanlarında kullanıldı.

30.09.2020-12:23 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-12:27) Beton Delici Yerli Nüfuz Edici Bomba NEB Özellikleri

Haber365 Özel

Azerbaycan ve Ermenistan arasında süren çatışmalarda üçüncü güne girildi. Ermenistan’ın Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ’da sivilleri hedef alan saldırılarından sonra başlayan çatışmalarda, şimdiye kadar pek çok tank, İHA ve uçaksavar imha edildi. Kasırga Roket Sistemi, Bayraktar TB2 ve MAM-L mühimmatı gibi birçok Türk yerli silahının kullanıldığı savaşta Ermeni komutanlarının da bulunduğu karargahlara ve yapılara yapılan saldırılarda birçok önemli Ermeni komutan ve asker öldürüldü. Aralarında general, albay ve yarbay gibi üst rütbelerden askerler de bulunuyor.

ERMENİ KARARGAHLARI NEB İLE BOMBALANDI

Çatışmaların üçüncü gününde de Azerbaycan lehine devam eden çatışmalar, yerli ve milli silahlarımızın da gücünü bir kez daha kanıtladı ve Türk savunma sanayisi adına dünyaya güven verdi.

İçerisinde üst rütbeli askerlerin de bulunduğu karargahlara ve yapılara yapılan saldırılarda yine yerli imkanlarla geliştirilen ve üretilen NEB yani Nüfuz Edici Bomba mühimmatı kullanıldı. Hem yer üstündeki hedeflere hem de yer altında saklanan hedeflere karşı etkili olan NEB, Türkiye’nin ilk beton delici olma özelliğini taşıyor.

TÜBİTAK SAGE NEB ÖZELLİKLERİ

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Nüfuz Edici Bomba (NEB), Ardışık Delici Harp Başlığı ile diğer ülkelerin ürettiği delici bombalara göre bazı üstünlüklere sahip. Öyle ki düşük çarpma hızlarında ve açılarında dahi yüksek delme etkinliğine sahip olabiliyor. Üstelik önceden şekillendirilmiş parçacıklar ile ikinci hedeflere de yüksek hasar alabiliyor.

NEB İLE HANGİ HEDEFLER VURULABİLİR?

Nüfuz Edici Bomba (NEB) ile pek çok stratejik hedef imha edilebiliyor. Mühimmat Depoları, yer altı petrokimya depoları, sığınaklar, uçak hangarları, komuta kontrol merkezleri hedeflenebilirken yer üstünde ise uçak pistleri, barajlar, köprüler ve kritik binalar hedeflenebiliyor.  Ayrıca alan hedeflemesi ile radar antenleri, sabit füze bataryaları ve endüstriyel tesisler imha edilebilir.

NEB için gelecekte yapılacak geliştirmelerle silah sisteminin F-16 POIII uçaklarına entegrasyonu sağlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal