Bennu’da Fazla Örnek Toplayan Osiris-Rex’in Kapakları Kapanmadı

NASA’nın Osiris-Rex uzay aracı, Bennu göktaşı üzerinde topladığı örneklerin ardından kapılarını kapatamadı. Bu durumda toplanan tüm numuneler kaybedilebilir.

26.10.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-15:34) Bennu’da Fazla Örnek Toplayan Osiris-Rex’in Kapakları Kapanmadı

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nin Bennu isimli göktaşına gönderdiği Osiris-Rex uzay aracıyla ilgili bir problem çıktı. Görevi boyunca göktaşı üzerinde örnek numuneler toplayan uzay aracının kapıları kapanmadı. Tüm numunelerini kaybedilebilecek olan Osiris-Rex, 60 gramlık örnek toplamak için gönderilmişti ancak şu anda bu ağırlık 400 grama çıkmış durumda.

OPERASYONUN TEKRAR EDİLMESİ TEHLİKESİ VAR

Yetkililer numunelerin çok hızlı saçılmadığından emin. Bu nedenle uzay aracının fazla numune kaybetmeden önce iyi bir miktar depolayabilmesi hedefleniyor. NASA da numuneyi şu ana kadar Osiris-Rex’in içine almayı planlamadı. Çünkü hazne, bir defa uzay aracının içine girerse bir daha içerisinde ne kadar örnek bulunduğunun ölçülmesi mümkün değil.

Bu nedenle NASA’nın önünde iki yol bulunuyor. İlki, daha fazla numune saçılmadan haznenin uzay aracının içerisine alınması. İkinci seçenek ise haznenin boşaltılıp bir kez daha iniş yapılarak operasyonun tekrarlanması.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal