Başarılı Öğrenci Ayşe Ertaş Geliştirdikleri 'Yeni Nesil Askeri Simulatör' Hakkında Bilgi Verdi

Manisa'da 2 üniversite öğrencisi Celal Bayar Üniversitesi bünyesindeki teknokentte pilot eğitimi üzerine yerli ve milli simülatör düzeneği geliştirdi.

23.09.2019-22:50 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-22:41) Başarılı Öğrenci Ayşe Ertaş Geliştirdikleri 'Yeni Nesil Askeri Simulatör' Hakkında Bilgi Verdi

Manisa'da 2 üniversite öğrencisi Celal Bayar Üniversitesi bünyesindeki teknokentte pilot eğitimi için milli ve yerli simülatör geliştirdi. Nobat Geldimammedov ve Ayşe Ertaş, "Yeni nesil askeri simülatör" adını verdikleri projelerine F35 savaş uçağı ve ATAK helikopterlerinin özelliklerini entegre etmek için çalışmalarını devam ettiriyor.

TEKNOKENT BÜNYESİNDE GELİŞTİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinden Türkmenistanlı Nobat Geldimammedov ve Ayşe Ertaş, Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) bünyesinde "Yeni nesil askeri simülatör" geliştirdi.

TÜM HAVA ARAÇLARINDA KULLANILABİLECEK

Geldimammedov ile Ertaş’ın 3.5 yıllık çalışmayla geliştirdikleri simülatör, başta askeri uçaklar olmak üzere tüm hava araçlarının pilot eğitimlerinde kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Öğrenciler, geliştirme süreci devam eden simülatöre F35 savaş uçağı ve ATAK helikopterlerinin özelliklerini entegre etme çalışmalarını devam ediyor.
 
PROJE SAHİPLERİNDEN AYŞE ERTAŞ AÇIKLAMA YAPTI
 
"Projemiz ‘Yeni nesil askeri simülatör’ diye geçiyor. Sanal ve artırılmış gerçekliği bir arada kullanıyoruz. En önemli özelliklerinden biri de bu. Kullandığımız ortamda tamamen dünyanın hava koşulları ve şartlarını sağlayabilecek bir ortam. Simülatörlerde en önemli özellikte gerçek bir ortamı yaşatabilmek. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullardan dolayı fazla maliyeti azaltmak için projeyi hazırladık. Çünkü giden maliyetin çok fazla olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda askerimize de, vatanımıza da en iyi eğitimi göstermek istiyoruz. Geliştirme aşamasındayız. Geliştirmeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal