Bakanlıktan Google ve Apple Arasındaki Anlaşmaya Müdahale!

Google’ın Apple ile varsayılan arama motoru olmak için yaptığı anlaşma, ABD Adalet Bakanlığı tarafından tekelcilik olarak görüldü ve rekabeti engellediği iddia edildi.

26.10.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-16:58) Bakanlıktan Google ve Apple Arasındaki Anlaşmaya Müdahale!

Teknoloji dünyasının iki büyük devi olan Google ve Apple arasında anlaşma gereğince Google, her sene rakibine 12 milyar dolar ödüyor. Sebebi ise Google’ın Apple cihazlarında varsayılan tarayıcı olarak kalabilmesi.

Apple’ın kendi arama motorunu geliştirmesi arada sırada sızan bir iddia olarak gündeme düşse bununla ilgili önemli bir adım atılmadı şimdiye kadar. Kaldı ki Apple’ın sırf bu anlaşma için Google’dan aldığı para Apple’ın yıllık karının yüzde 21’ini oluşturuyor. Dolayısıyla iki taraf da bu anlaşmadan karşı çıkıyor.

ANLAŞMA İPTAL OLURSA NE OLUR? 

Bu anlaşmadan karlı çıkmayan taraf ise diğer arama motorları. Google’ın tek başına tekelliğini sürdürdüğü arama motoru alanını ABD Adalet Bakanlığı, kendi hedef tahtasına koydu. Bakanlığa göre bu anlaşma rekabete aykırı.

Eğer ABD Adalet Bakanlığı, yasal bir düzenek kurarak bu anlaşmayı iptal etmenin bir yolunu bulabilirse, Google önemli miktarda kullanıcını kaybedecek. Apple muhtemelen kendi arama motorunu geliştirmek zorunda kalacak ve arama motoru piyasası tekellikten kurtularak farlı Google’ların ortaya çıkmasını sağlayacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal