Bakan Varank Coronavirüs Aşısı ile İlgili Son Durumu Paylaştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "COVID-19 Rekombinant aşıda 3 hocamız hayvan deneyleri aşamasına geldi. Hatta birisi hayvan deneylerini başlattı" ifadelerini kullandı. Buna göre nanoteklonoji temelli yerli Coronavirüs tanı kitinin prototipi, haziran ayında üretilecek.

08.05.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-18:10)

Coronavirüs (Covid-19) aşısı ile ilgili gelinen son durumu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı. Bakan Varank, her gün ortalama 40 milyon cerrahi maske üretildiğini de aktardı. Bakan Varank, “Mikrobiyolojik değil nanoteknolojiye dayanan belki de dünyada ilk olacak şekilde haziran ayı gibi prototipini üretmeyi planlıyoruz. Haftaya bu tanı kitleriyle ilgili çalışan bütün ekiplerle de sanal konferans düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Varank aşı çalışmalarıyla ilgili ise şunları söyledi: “Rekombinant aşıda 3 hocamız hayvan deneyleri aşamasına geldi. Hatta bir tanesi hayvan deneyleri başlattı. Sene sonuna klinik çalışmalarını başlatırız diye düşünüyoruz.”

Böylece 3 üniversitede de aşı çalışmalarında hayvan deneyleri aşamasına gelindi. Son olarak Bakan Varank, önümüzdeki günlerde bez ve kumaştan örülen maskelerin standartlarıyla ilgili de bir açıklama yapacaklarını söyledi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal