Bakan Mustafa Varank Yerli Elektrik Motoru Üreticisi GAMAK’ı Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank elektrik motorları sektörüne yön veren Türkiye’nin yerli ve milli markası GAMAK’ı ziyaret etti.

23.01.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 23.01.2020-12:42) Bakan Mustafa Varank Yerli Elektrik Motoru Üreticisi GAMAK’ı Ziyaret Etti

GAMAK, 1961 yılında Türk sanayisinin üretim yapması için ihtiyaç duyduğu en önemli ürünlerin başında gelen “Elektrik Motoru” konusundaki yerli ürün eksikliğini gidermek amacıyla kuruldu.

Kısa sürede Türkiye menşeli ilk elektrik motorunun üretimine başlayan GAMAK ithal motor kullanımının yarattığı maliyet, yedek parça temini ve fiyatlarıyla ilgili sıkıntıları giderecek bir alternatif yarattı.

Geçen 60 yıllık süre içerisinde sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli elektrik motoru üreticilerinden birisi haline gelen GAMAK, bugün 0,06 kW’dan – 3000 kW güce kadar ürettiği elektrik motorlarıyla, sanayi alanındaki neredeyse tüm motor ihtiyacını karşılayabiliyor.

Son olarak 2019 yılı itibariyle motor üretimindeki tecrübesini rüzgar türbinlerine de aktaran GAMAK bugün Türkiye’de kullanılmakta olan rüzgar türbinlerinin 5MW güç seviyesindeki jeneratörlerini de üretiyor ve 2017 yılından beri Ar-Ge Merkezi olarak da çalışıyor.

#MilliTeknolojiHamlesi etiketiyle yaptığı ziyareti paylaşan Bakan Mustafa Varank, motor üretimi safhalarını inceleyerek bu anları paylaşırken şu ifadeleri kullandı:

“60 yıldır elektrik motorları sektörüne yön veren, kazandığı tecrübeyle artık 4MW gücünde rüzgar türbini jeneratörleri de üretebilen yerli ve milli markamız GAMAK’ı ziyaret ederek motor üretimi safhalarını inceledik.”

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal