Bakan Karaismailoğlu: İnternet Hızı 56 GB’a Çıkacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’deki internet hızının 5B uydusuyla 56 GB’a çıkacağını açıkladı.

12.11.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 12.11.2020-14:47) Bakan Karaismailoğlu: İnternet Hızı 56 GB’a Çıkacak

Ulaştırma Bakanı ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 5A ve 5B uydularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu’nun aktardığına göre önümüzdeki yıl fırlatılan 5B uydusu ile internet hızı 56 gigabayta çıkacak.

İNTERNET HIZI 56 GB’A ÇIKACAK

İşte Karaismailoğlu’nun açıklamaları:

5A uydumuz aralık ayı ortasında fırlatılacak. 5B'yi ise Haziran 2021 gibi planlıyoruz. 5B ile internet hızı 56 gigabayta çıkacak."

Karaismailoğlu, internetin bu hıza çıktığında fiyatının ne olacağı yönündeki soruya, gülerek, “Onu pazarlık yaparız çıktığı zaman” cevabını verdi.

NAHÇIVAN TARAFINDA YENİ BİR DEMİR YOLU YAPILACAK

Karaismailoğlu, Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalardan sonra ortaya çıkan yeni gelişmelere işaret ederek, Nahçıvan tarafında bir demir yolunun yapılacağını açıkladı.

“Demir yolu ağlarımızı fizibilitelere göre planladık, yatırımlarımızla altyapıyı kurduğumuzda dünyada lojistik süper güç olacağız. Altyapısı dahil yolcu memnuniyetini üst noktaya çıkaracak demir yolu markası oluşturulacak. Önümüzdeki yıllar demiryolu yılları olacak. İskenderun, Mersin, Filyos ile İzmir'de Alsancak ve Çandarlı limanlarıyla ilgili de planlarımız var. Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu'nun ana damarlarından Divriği-Kars hattında kapasiteyi 5 milyon tondan 20 milyon tona çıkaracağız. Azerbaycan'daki yeni gelişmeler sonrası Nahçıvan tarafına bir demiryolu planlıyoruz, onun da etüt plan çalışmaları bitmek üzere.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal