Azerbaycan ve Ermenistan Savaşının Seyrini Değiştiren Yerli Silahlar

Azerbaycan ve Ermenistan arasında süren çatışmalarda savaşın adeta gidişatını değiştiren BAYRAKTAR TB2 SİHA ve Kasırga Roket Sistemi sayesinde pek çok tank, uçaksavar ve İHA imha edildi.

28.09.2020-11:51 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-12:02) Azerbaycan ve Ermenistan Savaşının Seyrini Değiştiren Yerli Silahlar

Haber365 Özel

28 yıldır işgal altında olan Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ’a saldırıda bulunan Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar sürüyor. Dün sabah itibariyle Ermenistan’ın sivilleri hedef alan saldırılarıyla başlayan çatışmalarda 6 köy Ermenilerin elinden alınırken, çok sayıda tank, uçaksavar ve İHA imha edildi. Yine Azerbaycan’ın açıklamasına göre Ermeni ordusundaki 550’den fazla asker öldürüldü veya yaralandı.

TÜRK YERLİ SİLAHLAR SAVAŞIN GİDİŞATINI DEĞİŞTİRDİ!

Çatışmalarda ise savaşın gidişatını önemli bir şekilde değiştiren unsur Türkiye’nin ürettiği yerli ve milli silahlar oldu. Daha önce “Bir Millet, İki Devlet” olarak nitelendirilen Türkiye – Azerbaycan arasındaki askeri işbirliği ile kardeş ülkeye teslim edilen ROKETSAN tarafından geliştirilen Kasırga roket sistemi ve Baykar’ın geliştirdiği Bayraktar TB2 SİHA ile birlikte yine ROKETSAN üretimi MAM-L asıllı mühimmatlar sıcak çatışmalarda kullanıldı.

AZERBAYCAN CEPHESİNDEN GELEN MEKTUP: ALLAH RAZI OLSUN

Azerbaycan ve Ermenistan çatışmalarını yakından takip eden Haber365’e cepheden gelen bir mesaj şu şekilde:

“Dün savaşın seyri Azerbaycan lehine değişmeye başladı.

Bunda Türkiye'nin gayet açık ve samimi desteği, Bayraktar SİHA'lar ile Kasırga füzelerinin aktif olarak kullanılması gerçeği var.

O yüzden Türk halkına, iktidarına ve sevincimize sevinen herkese saygılar.

Allah razı olsun”

BAYRAKTAR TB2 SİHA ÖZELLİKLERİ

Baykar Savunma tarafından yerli imkankarla geliştirilen insansız hava aracı Bayraktar TB2, 27.000 feet irtifaya ulaşabiliyor. Operayonlarda ise mühimmatlı bir şekilde 18 feet’te görev yapabildiği gibi 27 saat havada kalabiliyor. 300 km haberleşme menziliyle GPS bağımlılığı olmaksızın çatışmalaırn kaderine belirleyebilecek görevler düzenliyor.

Daha önce Irak, Suriye ve Libya gibi tehlikeli bölgelerde görevini yerine getiren BAYRAKTAR TB2, tek seferde 4 adet lazer güdümlü akıllı mühimmat taşıyabiliyor. 

BAYRAKTAR’IN TAŞIDIĞI MAM-L MÜHİMMATI

ROKETSAN’ın geliştirdiği lazer güdümlü akıllı mühimmat sistemi, İHA’larda kullanılabilecek küçük boyutu ancak büyük etkisi ile çatışmalarda önem arz ediyor. Etkili menzili 8 km olan MAM-L, Opsiyonel Ataletsel Navigasyon Sistemi/Küresel Konumlama Sistemi özelliği ile 14 km menzile kadar etkili olabiliyor.

Mühimmat, reaktif zırhlara karşı etkili TANDEM, yüksek infilaklı parçacık etkili ve termobarik harp başlığı tipleri ile donatılabiliyor.

KASIRGA ROKET SİSTEMİ ÖZELLİKLERİ

300 km menzili olan Türk füze sistemi, ROKETSAN tarafından geliştirildi. Yüksek tahrip güçlü ve çelik bilyeli harp başlıklarına sahip 300 mm’lik roketler, personele, hafif dayanıklı malzemeye ve hafif zırhlı araçlara karşı etkinlikle kullanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal