Avrupa Uzay Ajansı, Uzay Görevlerini Durduruyor

Coronavirüs salgını nedeniyle, Avrupa Uzay Ajansı da programlarına ara verme kararı aldı. Ajans bu kapsamda 4 uzay programını durdurdu.

27.03.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-17:38)

Tüm dünyada her geçen gün etkisi artan Coronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı birçok kuruluş üretimine ara verdi. Son olarak Avrupa Uzay Ajansı (ESA) da faal olarak yürüttüğü uzay görevlerini durdurma kararı aldı.

ESA aktif olarak 21 görev yürütüyor. Kuruluş bu görevlerden 4’ünü bugün itibariyle durduracak. Kararın ardından birlikte kaynaklar, Merkür uzay sondası BepiColombo için kullanılacak.

Merkür’e gönderilen ilk uzay aracı olan BepiColombo hakkında birkaç şey söylemek gerekirse, uzay aracı ilk olarak 2018’de Ariane 5 isimli roketle Fransa’dan yörüngeye fırlatılmıştı. Bahse konu uzay aracıyla Güneş sisteminin en küçük gezegeni Merkür hakkında detaylı bilgiler elde edilmesi amaçlanıyor.

ESA'nın Operasyon Direktörü Tolf Densing ise yaptığı açıklamada, “Önceliğimiz iş gücümüzün sağlığı ve bu nedenle bazı bilimsel görevlerdeki, özellikle de şu anda sahada en fazla sayıda personel gerektiren gezegenler arası uzay araçlarındaki, aktiviteyi azaltacağız” ifadelerini kullandı.

Avrupa Uzay Ajansı’nın Coronavirüs salgını nedeniyle durdurduğu projeler ise şu şekilde: Roscosmos ile yürütülen ExoMars Trace Gas Orbiter, Cluster programı, Mars Express ve Solar Orbiter Programı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal