Ateş Serbest 2020 Tatbikatında 4 Yeni Silah Sistemi Kullanıldı

Türk Silah Kuvvetleri’nin ‘Ateş Serbest 2020’ tatbikatı dün başarıyla gerçekleşti. Tatbikatta pek çok yerli silah ve savunma sistemi kullanılırken, bunların 4 tanesi TSK envanterine ilk defa girdi.

23.10.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-10:52) Ateş Serbest 2020 Tatbikatında 4 Yeni Silah Sistemi Kullanıldı

Haber365 Özel

TSK’nın ‘Ateşin Gücü’ sloganıyla gerçekleşen ‘Ateş Serbest-2020’ tatbikatına yerli silahlar damgasını vurdu. Tatbikata Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarının yanı sıra Özel Kuvvetler Komutanlığına da bağlı olan, toplamda 1096 personel katıldı. Toplam 37 silah sistemi kullanıldı, bunların 4 tanesi envantere ilk kez girdi.

YERLİ VE MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ KULLANILDI

Yerli üretim milli piyade tüfek atışları ile başlayan faaliyet, keskin nişancı atışlarıyla devam etti. Her iki atış da başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek makineli tüfek atışlarına geçildi.

YERLİ ÜRETİM BOMBA ATARLARIN ATIŞI

İstihkâm erlerinin mayınlı sahalardan geçit açılması görevini icra etmesinin ardından, belirlenen hedeflere roketatar ve yerli üretim bombaatar ile birlikte, zırhlı personel taşıyıcı üzerine monteli silahlarla da atışlar gerçekleştirildi.

OMTAS TANKSAVAR SİLAH SİSTEMİ

Hareket halindeki tank birimi, sırasıyla, duran ve hareketli hedefleri ateşe tuttu. Tam isabetle gerçekleştirilen atışları, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve zırhlı birliklere karşı etkili olan OMTAS orta menzilli tanksavar silah sistemi atışları takip etti.

KORKUT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

OMTAS’ın ardından, Kornet-E atışları yapıldı. Yaklaşık 4 bin 500 metrede duran hedeflere etkili atışlar gerçekleştiren Kornet-E atışlarını Korkut Hava Savunma Silah Sistemi atışları izledi. Yerli ve milli üretim olan Korkut Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi atışları, başarıyla gerçekleştirildi.

KARGU KAMİKAZE İHA İLK KEZ BOY GÖSTERDİ

Faaliyette, bahse konu atışın ardından STM tarafından geliştirilen Kargu Kamikaze İHA boy gösterdi. Kargu Kamikaze İHA tarafından belirlenen hedeflere saldırılar gerçekleştirildi. Kargu, Ateş Serbest faaliyeti kapsamında ilk kez görev aldı. Ardından havan ve obüs bataryalarından yapılan atışlar gerçekleştirildi. Faaliyet, Fırtına obüslerinin atışlarıyla sona yaklaştı.

FNSS’İN GELİŞTİRDİĞİ KAPLAN İLK KEZ KULLANILDI

Kaplan Silahlı Taşıyıcı Araç. Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde ilerleyen ve FNSS tarafından üstlenilen Silah Taşıyıcı Araç Projesi kapsamında üretilen Kaplan STA, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde aktif olarak kullanılıyor. Bu araç Atış Serbest 2020 tatbikatında ilk kez kullanıldı ve hedeflerini başarıyla imha etti. Kaplan STA, proje kapsamında üretilen diğer araç Pars STA gibi ROKETSAN tarafından geliştirilen OMTAS anti-tank füzesi de fırlatabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal