Aselsan, Yerli Solunum Cihazı Üretimine Başlıyor

Coronavirüs salgını nedeniyle dünya geneli sağlık kuruluşlarının solunum cihazı ihtiyacı artmış durumda. Bu kapsamda ülkemizde de çalışmalar aralıksız sürüyor. Türkiye’nin savunma sanayisinin öncü kuruluşu ASELSAN bu konuda da önemli bir atım atarak solunum cihazlarının üretimi için kolları sıvadı.

08.04.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-17:25)

Solunum cihazlarının üretilmesi adına ülkemizde de birçok kuruluş çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Bunların başında da kuşkusuz inovatif çözümleriyle ASELSAN geliyor. Milli kuruluşun Genel Müdürü Haluk Görgün, solunum cihazlarının üretimi için ilk üretim hattının kurulmaya başlandığını duyurdu.

Haluk Görgün, yaptığı açıklamada, “ASELSAN, derin Ar-Ge kültürü ve sistem bilgisiyle mekanik, yazılım ve elektronik tasarım alanında tüm kabiliyetlerini ortaya koydu. Bu dönemde dışarıdan kimsenin tedarik edemediği alt bileşenlere kadar Ar-Ge ve teknoloji geliştiriyoruz. Ayrıca bir üretim hattını da kurmaya başladık” ifadelerini kullandı.

Aselsan Genel Müdürü Haluk Görgün, ilave olarak projede görevli ekibin yoğun bir şekilde çalıştığını sözlerine ekledi. Görgün’ün açıklamalarına göre, bu cihazlar milli lisans ve fikri haklara da sahip olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal