ASELSAN Sağlık Teknolojilerine Damga Vuracak

Türkiye’nin savunma sanayisinin öncü kuruluşlarından ASELSAN, sağlık teknolojileri alanında da yaptığı çalışmalarla çok önemli katkılar sunuyor. Son olarak kuruluş geliştirdiği medikal cihazlarla hayat kurtaracak projelere imza attı.

16.03.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-17:26)

ASELSAN, sağlık alanında dışa bağımlılığı azaltacak, yerli tasarım ve üretim yeteneklerini geliştirecek projeler ve çözümler üzerinde çalışmalar yapıyor.

Söz konusu kapsamda şirket, öz kaynaklarla ve milli imkanlarla geliştirdiği Manyetik Rezonans Görüntüleme Sistemi ve Mobil Dijital X‐Ray Cihazı projelerinde faaliyetler yürütüyordu. Bu alandaki çalışmalarını zenginleştiren ASELSAN, Yüksek Frekans X‐Ray Jeneratörü geliştirmek üzere çalışmalar başlattı.

Şirket, Sağlık Bakanlığı’nca 5 Kalem Tıbbi Cihaz (Dijital Radyografi, Manyetik Rezonans Görüntüleme, Bilgisayarlı Tomografi, Hasta Başı Monitör ve Ultrasonografi) Tedarikine İlişkin Sanayi İşbirliği Projesi'ne yönelik hazırlıklarını ise sürdürüyor.

Ayrıca ASELSAN, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hazırladığı Sanayi İşbirliği Programı kapsamında 30 Haziran’da katılacağı ihale ile defibrilatör için çalışmalara başlayacak. Ayrıca kuruluş sağlık alanında medikal cihazlar geliştirmek üzere planlamalar yapıyor.

Bu kapsamda koagülasyon ölçüm cihazı, mamografi, kalp-akciğer pompası, glikoz takip sistemi ve mekanik ventilatör cihazları geliştirmek üzere yurt içi ve yurt dışı firmalar ve araştırma merkezleriyle iş birliğine yönelik çalışmalar yürütecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal