ASELSAN Pakistan Denizaltılarına Elektronik Destek Sistemi Kuracak

Pakistan Deniz Kuvvetlerine ait AGOSTA-90B sınıfı denizaltıların modernizasyonu çerçevesinde, ikinci denizaltı için üretilen ARES-2SC/P Denizaltı Elektronik Destek (ED) Sistemi fabrika kabul testleri Gölbaşı Yerleşkesinde başarıyla tamamlandı.

03.01.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 03.01.2020-17:50) ASELSAN Pakistan Denizaltılarına Elektronik Destek Sistemi Kuracak

Pakistan Deniz Kuvvetlerine ait AGOSTA-90B sınıfı denizaltıların modernizasyonu çerçevesinde, ikinci denizaltı için üretilen ARES-2SC/P Denizaltı Elektronik Destek (ED) Sistemi fabrika kabul testleri, Pakistan Deniz Kuvvetleri ve ana yüklenici STM personelinden oluşan kabul heyeti katılımıyla Gölbaşı Yerleşkesinde başarıyla tamamlandı.

Projede, birinci ARES-2SC/P denizaltı ED sistemi teslimatı 2018 yılında yapıldı. Testler sırasında ARES-2SC/P denizaltı ED sistemi, çok sayıda performans ve fonksiyon kontrolü testlerini başarıyla geçti ve özellikle sistemin yön doğruluğu hassasiyeti, kabul heyetinin takdir ve beğenisini kazandı. Kabul testlerine Pakistan askeri ataşesi de katılım sağladı.

Ayrıca, Kasım ayı içerisinde projedeki birinci sistemin denizaltıya entegrasyon faaliyetleri Pakistan’da gerçekleştirildi ve sisteme başarıyla enerji verildi. Projenin bundan sonraki süreci liman ve deniz kabul testleriyle sürdürülecek.

Ares-2sc/P Denizaltı Elektronik Destek (Ed) Sistemi

ARES-2SC/P Denizaltı ED sistemi, ASELSAN tarafından, Pakistan’ın AGOSTA-90B sınıfı denizaltılarının modernizasyonu kapsamında ARES-2SC Denizaltı Radar ED Sistemi üzerinden Pakistan denizaltılarına özgün olarak geliştirilmiştir.

Türk denizaltıları için geliştirilen ‘Denizaltı Radar Elektronik Destek Sistemleri ARES-2SC/NS’: İlk etapta, 2 adet AY Sınıfı (Tip 209) Denizaltı platformuna entegre edilen ARES-2SC Sistemi, Yeni Tip Denizaltı (Tip 214) Platformları için yine ASELSAN tarafından geliştirilmekte olan ARES-2NS Denizaltı Radar ED Sistemi’ne temel teşkil etmektedir.

ARES-2SC Denizaltı Radar ED Sistemi, Su üstü gemilerde Türk Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılan ASELSAN ED Sistemleri (ARES-2) ailesinin denizaltı platformlarına yönelik geliştirilmiş ED Sistemidir.

ARES-2SC, LPI Radarlar dahil 2-18 GHz bandında yayın yapan radar sistemlerine yönelik olarak; tespit, teşhis, kimliklendirme, uygun formatta gösterim, otomatik ve manuel kayıt ve oynatma kabiliyeti gibi fonksiyonları başarıyla yerine getirebilmek üzere tasarlanmıştır. Sistem, yanca 360 derece kapsama alanındaki radar yayınlarına ait frekans ve yayın parametrelerini sürekli ve gerçek/gerçeğe yakın zamanda hassas yön bilgisi ile tespit edebilmektedir.

ASELSAN ARES-2SC Denizaltı Radar ED Sistemi, basınca dayanıklı kompakt anten yapıları, yüksek teknolojili geniş bant sayısal mikrodalga almaçları, yüksek veri işleme kabiliyeti sayesinde görevini başarılı ve güvenilir şekilde yürütebilmektedir.

Genel Özellikler

– Modüler Sistem Tasarımı

– Kompakt  Anten Yapısı

– Geniş Bant Mikrodalga ve Sayısal Almaç Mimarisi

– Yüksek Tespit Olasılığı ( High Probability Of Intercept)

– Düşük Yanlış Alarm Oranı (Low Probability Of False Alarm)

– Yön Bulma (Genlik ve/veya Faz Karşılaştırma)

– LPI Özellikli Yayın Tespiti

– Frekans, PRF, PW, Anten Tarama Tipi ve Periyodu, Modülasyon Tipi Ölçme Yeteneği

– Frekans ve Yanca Sektörleri İçin Geliştirilmiş Filtre Yazılımları

– Savaş Yönetim Sistemi ile Birlikte Çalışabilme Kabiliyeti

– Platformda Mevcut Sistemlerle Karartma Arayüzleri

– S-57/S-63 veya Kullanıcı Tarafından Tanımlanan Harita Formatlarıyla Çalışabilme

– Sayısal Kayıt ve Oynatma

– MIL-STD -810F ve MIL-STD-461E Uyumlu

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal