ASELSAN KANGAL’ın Yapımını Tamamladı

Savunma sanayimizin öncü kuruluşlarından ASELSAN silahlı/silahsız insansız hava araçları (İHA) ya da drone sınıfındaki mikro cihazların tamamını etkisiz hale getirecek KANGAL Karıştırma/Köreltme Sistemi'nin yapımını tamamladı. Yerli KANGAL’lar güvenlik güçlerimize teslim edilecek.

01.05.2020-10:36 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-10:37) ASELSAN KANGAL’ın Yapımını Tamamladı

İlk olarak 2018 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı ile yapılan sözleşme kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına verilmek üzere geliştirilme kararı alınan KANGAL’ların ilk teslimatları Aralık 2019 itibariyle yapılmaya başlandı.

KANGAL tanım olarak Karıştırma ve Köreltme Sistemine giren bir savunma aracı konumunda bulunuyor. Özellikle el yapımı patlayıcılara karşı ve askeri tesislerin/üslerin, devlet kurum binalarının, üst düzey yetkili konutlarının, tören alanlarının ve kontrol noktalarının Drone/Mini İHA'lara karşı korunmasını sağlayacak.

Tüm teslimatlarının kısa bir süre zarfında tamamlanarak Türkiye'nin dört bir yanındaki konvoy ve tesislerde kapsamlı bir koruma sağlaması hedefleniyor.

Yerli teknolojik çözüm, halihazırda tanımlanmış bütün frekans bantlarını bilerek kullanılabilecek olası tehditleri eş zamanlı olarak engelleyebiliyor. Sistem, farklı tipte araçlara entegre edilebiliyor ve araçtan araca kolaylıkla taşınabiliyor.

KANGAL Araç Tipi Jammer, programlamaya yetkili kullanıcı seviyesinde, sahada programlanabiliyor, olası yeni tehditlere karşı uyumlandırılabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal