ASELSAN İki ile Daha Kripto Telsiz Ağı Kuracak

Savunma Sanayii Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile yaptıkları sözleşmeler kapsamında kriptolu telsiz ağını yeni teknolojilerle genişletmeye devam ediyor. ASELSAN imzalı sayısal haberleşme şebekeleri söz konusu sözleşmeyle 2 ilde daha kurulacak.

25.04.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-14:33) ASELSAN İki ile Daha Kripto Telsiz Ağı Kuracak

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, savunma sanayisinin çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan sözleşme gereği şimdiye kadar 22 ilde haberleşme şebekesi kuruldu. ASELSAN ile yapılan söz konusu sözleşmeyle milli kuruluş ilde daha sayısal haberleşme şebekesi kuracak.

Bu yeni çalışmalarda geniş bant teknolojisinin kullanılacağını belirten İsmail Demir yaptığı paylaşımda şunları söyledi.

"Geniş bant ile milli kriptolu olarak video ve fotoğraf gönderme, konum bilgileri paylaşma, parmak izi ve yüz tanıma bilgilerini aktarma, bireysel ve grup modunda mesajlaşma gibi yeni özellikler olacak.

Geniş Bant sisteminin bileşenleri, ULAK AŞ, diğer sistemler ise ASELSAN tarafından geliştirilen yerli ürünlerden oluşacak. Bu sistemi, kullanacağımız şehrimizde edinilecek tecrübeyle diğer illerimize de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal