ASELSAN, İHA ve SİHA’lar İçin ASELFLIR-F500C Kamera Sistemini Geliştiriyor

Yerli İHA ve SİHA’larda kullanılmaya başlanan Aselsan CATS’in daha gelişmiş bir hali olan ASELFLIR-F500C geliştiriliyor.

13.11.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-11:39) ASELSAN, İHA ve SİHA’lar İçin ASELFLIR-F500C Kamera Sistemini Geliştiriyor

Yerli ve milli teknoloji hamlesi dışa bağımlılığı tamamen bitirmeyi hedefleyen Türkiye’nin yerli İHA’larında ASELSAN’ın kamera sistemi CATS kullanılmaya başlanmıştı. Kanada üretimi Wescam MX-15D elektro optik kamera sistemlerine gelen ambargodan sonra Bayraktar TB2’lere entegre edilen CATS, muadilinden daha ağır olmasına rağmen teknik özellikleriyle göz kamaştırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşen ASELSAN Yeni Sistem Tanıtımları ve Tesis Açılışları Töreninde CATS’in daha gelişmiş bir hali olan ASELFLIR-F500C optikl kamera sisteminin de geliştirildiği müjdelendi.

İşte Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları:

“Son dönemde Azerbaycanlı kardeşlerimize verdiğimiz destek sebebiyle İHA’larımızın bazılarında kullandığımız kameraya maalesef Kanada ambargo uyguladı. Biz ne yaptık? ASELSAN’da yerlisini ürettik. İHA’larımıza taktık. Yolumuza devam ettik. Bununla kalmadık aynı kameraların daha da iyilerini yapmak için şu anda projeyi başlattık. İnşallah her alanda bu anlayışla hareket ederek yerli ve milli savunma sanayiimizi en üst seviyelere çıkartacağız.”

ASELFLIR-F500C ÖZELLİKLERİ

İHA Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi

CATS sisteminin gelişmiş versiyonu

CATS’e göre daha düşük ağırlık

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal