ASELSAN Büyümeye Devam Ediyor

Türk savunma sanayisinin öncü kuruluşu ASELSAN 2020 yılının ilk 3 ayında büyüme trendini başarıyla sürdürerek yaklaşık 350 milyon dolarlık yeni sipariş aldı.

02.04.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-16:08)

2019 yılını önemli bir karla kapatan milli kuruluş, 2020 yılının ilk 3 aylık döneminde de küresel koşullardaki tüm kötü şartlara karşın büyümesini sürdürmeyi başardı. Şirket, büyüme trendini devam ettirerek 320 milyon doları aşkın yeni sipariş almayı başardı.

Şirketin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Aldığımız siparişlerle elektronik alanındaki Ar-Ge birikimimizi derinleştirmeye ve ürün portföyümüzü çeşitlendirmeye devam ediyoruz.

Üretim gücümüzü, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da tahsilat performansımızı devam ettirerek ve pozitif nakit pozisyonumuzu koruyarak güçlü finansal sonuçlarla desteklemeyi başardık." açıklamasını kullandı. Görgün ayrıca sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçinde bulunduğumuz dönem ASELSAN’ın kurduğu bu yapının üretimin sürdürülebilirliği açısından önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. ASELSAN’ın toplam tedariğinde Uzak Doğu ülkelerine herhangi bir bağımlılığı bulunmamaktadır.

Bu bölgelerden yapılan sınırlı malzeme alımları da çok hızlı bir şekilde gerek yurt içi gerekse yurt dışından ikame edilebilmektedir. ASELSAN ürünlerinin stratejik niteliği gereği kritik malzemelerde stoklu çalışmaktadır.

ABD ve diğer ülkelerden yapılan tedarik konusunda acil bir ihtiyacımız olmadığı gibi yakın gelecekte de üretimimiz olası tedarik kaynaklı sorunlardan etkilenmeyecektir.

ASELSAN, sağlam mali yapısı, yetkin insan kaynağı ve üretim paydaşları ile ülkemizin gerek savunma gerekse sivil alandaki ihtiyaçlarını kesintisiz bir biçimde karşılamak için tüm inancı ve kararlılığıyla yoluna devam edecektir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal