Apple’dan Türkiye’de App Store Fiyatlarına Zam

Google’dan sonra bir zam haberi de Apple’dan geldi. Teknoloji devi, Türkiye'de App Store fiyatlarına Dijital Hizmet Vergisi uygulanacak.

02.09.2020-09:40 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-09:35) Apple’dan Türkiye’de App Store Fiyatlarına Zam

Google, dün yaptığı açıklama ile Türkiye’de yayınlanan reklamlar için yüzde 5’lik ek kesinti uygulayacağını bildirmişti. Bugün benzer bir açıklama da başka bir teknoloji devi Apple’dan geldi.

APPLE’DAN YÜZDE 7.5 EK VERGİ ZAMMI

Yapılan açıklamaya göre Apple, Türkiye’de mevcut yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi’ne (KDV) ek olarak yüzde 7.5'lik yeni dijital hizmetler vergisi uygulanacak.

,Türkiye’nin yanısıra Şili’de yüzde 19’luk, Meksika’da ise yüzde 16’lık KDV devreye alınacak. Yapılan değişiklik kapsamında Suudi Arabistan’da ise yüzde 5 olan KDV oranı yüzde 15’e çıkarılacak.

DİJİTAL HİZMET VERGİSİ NEDİR?

İnternet ortamındaki dijital hizmetlerden, satışlardan veya reklamlardan yüksek miktarda gelir elde eden şirketler, Türkiye’den elde ettiği gelirlerinin yüzde 7,5’lik bölümünü Dijital Hizmet Vergisi olarak ödeyecek. Dijital ortamda sunulan ücretli veya ücretsiz sesli, görsel, ve dijital tüm içerikler Dijital Hizmet Vergisi kapsamına giriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal