Apple ve Google Coronavirüse Karşı Birlikte Çalışacak

İki teknoloji devi Apple ve Google önemli bir adım atarak, Coronavirüse karşı ortak mücadele kararı aldı. İki şirket virüs bulaşan biriyle temasa geçip geçmediğinizi tespit edebilecek yeni, ortak bir uygulama geliştirecek.

11.04.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-16:34) Apple ve Google Coronavirüse Karşı Birlikte Çalışacak

İki şirketin bu bahse konu ortak girişimi akıllı telefonlara yüklenen temas-takip uygulamalarının (contact-tracing apps) işleyişine katkı yapmayı amaçlıyor. Proje ile varılmak istenen amaç, takip uygulamalarını yüklemeye gerek kalmadan çevrenizde Coronavirüs bulaşan kişileri tespit etmenize yardımcı olacak bir teknoloji oluşturmak.

Buna göre, akıllı telefon kullanıcısı bir kişinin bluetooth teknolojisi üzerinden Coronavirüslü bir başkasına ne kadar mesafede olduğunun belirlenmesi sağlanacak. Eğer temasta ya da yakınında bulunan kişilerden biri tanımlanmış bir vaka ise, kullanıcın akıllı cihazına bir uyarı bildirimi gönderilecek.

Bluetooth teknolojisi üzerinden saptanacak veri sayesinde GPS konum verileri ya da kullanıcının kişisel bilgilerinin de kaydedilmesinin önüne geçilmiş olacak.

Son olarak iki şirket yaptıkları ortak açıklamalarında "Gizlilik, şeffaflık ve rıza bu çabamızdaki en önemli unsurlardan. Bu işlevselliği ilgilenenler ile danışarak inşa etmek için sabırsızlanıyoruz. İşimizle ilgili bilgileri diğerlerinin de analiz edebilmeleri için açık olarak yayınlayacağız" ifadelerine yer verdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal