Apple, IOS 14 İtibariyle Tasarımını Değiştirecek

Trilyon dolarlık teknoloji şirketi Apple’ın işletim sistemi en son 13.4 sürümünün beta 2. Versiyonuna sahip. Şirket Haziran’da 14. versiyonunu yayınlayacağı işletim sistemiyle birlikte görünüm olarak önemli değişikliklere gidecek.

25.02.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-10:39)

Apple şirketi, Haziranda Apple İnternet Geliştiriciler Konferansı (WWDC 2020) etkinliğini gerçekleştirecek. Buradaki etkinlikte son işletim sisteminin tanıtımını yapacak şirketin geliştiriciler için beta sürümünü dağıtacağı kaydedildi.

Etkinlik Apple ve kullanıcıları için önem verilen geleneksel bir konferansa dönüşmüş durumda. Burada IOS için geliştiricilere yeni işletim sisteminin çalışmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.

İşletim sistemine gelirsek, özellikle iPhone 11’lerin performansında önemli değişiklikler ve iyileştirmeler getirecek son sürümünü şirket iPhone 7 ve sonrası tüm modellerine dağıtacak. Buna göre Iphone 6S’e yazılım desteği de sona erecek.

iOS 14’le birlikte Iphone kullanıcılarını yeni bir çoklu görev ekranı karşılayacak. İsteyen kullanıcılar cihazlarını eski stilde  kullanmaya devam edebilecek. Böylece Apple ilk kez kullanıcılarının tercihini göz önünde bulunduran opsiyonel bir özellik sunmuş olacak.

Son olarak iOS 14 ile beraber mevcut yüklü gelen uygulamalarda da böylesine opsiyonel değişiklikler olacak. Örnek vermek gerekirse, telefonunuzda varsayılan olarak seçili gelen Apple’ın tarayıcısı olan Safari yerine kullanıcılar dilerse Google Chrome’u kullanabilecek.

Her şeyi söyleyip şundan bahsetmezsek olmaz. Apple işletim sistemiyle bu alana getirdiği estetik bakışını son sürümüyle ilerletiyor. Yeni işletim sistemiyle konuşma balonları ve bildirimlerdeki simgeler daha ilgi çekici hale getirilecek. Ve ayrıca Iphone’lar şirketin deyimiyle daha da renkli olacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal