Apple, Facebook Engeline Takıldı

Teknoloji devi Apple, son yıllarda artırılmış gerçeklik alanına daha fazla yatırım yapmaya başladı. Son çıkacak Iphone 12’lerin de bu özellikteki kameralarıyla çıkacağı biliniyor. Son olarak bu alanda çalışmalar yapan Plessey’i satın almak için hamle yapan Apple, Facebook’un engellemesiyle karşı karşıya kaldı.

03.04.2020-12:38 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-17:07)

Artırılmış gerçeklik alanında işleri daha da büyütmek isteyen Apple geleceğe yönelik planları Plessey’i satın almak istiyor. Plessey artırılmış gerçeklik alanında faaliyet gösteren bir kuruluş. İngiltere’de faaliyet gösteriyor ve microLED’ler üretiyor.

Apple, bu şirketi bünyesine katarak bu alanda hızlı ilerlemeyi planlıyordu. Ancak görünüşe bakılırsa bu alanda faaliyet göstermek isteyen tek şirket Apple değil. Apple’ın şirketi satın almak isterken ortaya çıkan tabloya göre Facebook yıllar önce Plessey ile bir lisans anlaşması imzalamış.

Bu anlaşmaya göre Plessey başka bir şirket çatısı altına giremiyor. Bu durum Plessey'in ilerleyen yıllarda Facebook için üretim yapacağı anlamına geliyor.

Facebook'un Plessey'i yıllar öncesinden sessiz bir adımla sözleşmeyle bağlamış olması, şirketin önümüzdeki yıllarda artırılmış gerçeklik ve giyilebilir teknoloji alanlarında da varlık göstereceği anlamına geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal