Apple, Dark Sky’ı Satın Aldı

ABD’li teknoloji devi Apple, hava durumu uygulaması olan Dark Sky’ı satın aldı. Mobil uygulama 1 Temmuz itibariyle Android ve diğer işletim sistemlerinde yer almayacak.

01.04.2020-17:48 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-17:45) Apple, Dark Sky’ı Satın Aldı

Dark Sky şirketinin kurucularından Adam Grossman ise bu gelişmeyle ilgili “Hedefimiz her zaman, mümkün olduğunca doğru hava durumu haberleri ile dünyayı geliştirmek, insanların güvende ve kuru kalmalarını sağlamak.

Bunu da insanların özel yaşam haklarına saygı duyacak şekilde yapmak. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için Apple‘dan daha iyi bir yer yok. Daha fazla insana ulaşabileceğimiz, daha etkili olabileceğimiz ve yalnız olmayacağımız için heyecanlıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Apple Store da halen 3.99$‘lık bir ücretle satılan Dark Sky’ın IOS versiyonunda şimdilik bir değişiklik yok. Ancak uygulama Haziran ayından sonra Android ve giyilebilir diğer cihazlardan kaldırılacak. Haziran ayından sonra aboneliği devam eden kullanıcılar ise geri ödeme alacaklar.

Dark Sky API’da 2022 yılına kadar kullanılacak. Sonrasında Apple kendi API’sini uygulamaya entegre edecek. Bu da demek oluyor ki; üçüncü parti uygulamalar Dark Sky’ın verilerini kullanamayacaklar.

Son olarak markanın kendi web sayfasındaki tanıtımını “Dark Sky by Apple” olarak değiştirdiğini belirtelim.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal