Apple App Store’da Son Bir Haftada Elde Ettiği Gelirle Rekor Kırdı

App Store dijital teknolojinin altın çağında gördüğü ilgiyle değerine değer katıyor. Teknoloji devi Apple’ın bir hafta içinde App Store kullanıcılarından elde ettiği gelir oldukça yüksek. Haberin detaylarını birlikte inceleyelim.

14.01.2020-15:31 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-15:28) Apple App Store’da Son Bir Haftada Elde Ettiği Gelirle Rekor Kırdı

Son veriler, Apple’ın haftada 500 milyondan fazla App Store kullanıcısından elde ettiği gelirin 1 milyar doların üzerinde olduğunu gösteriyor. Bu da, yılda yaklaşık 55 milyar dolara karşılık geliyor. Son dönemde oldukça başarılı olan dijital platforma yönelik tüketici yönelimindeki artış ve abonelik sistemine geçiş bu rakamlara da katkıda bulunuyor.

Özellikle iTunes, Spotify, Netflix, Amazon Prime, iCloud ve Dropbox gibi dijital hizmetlerin başarısı şirketin rekor gelir elde etmesini sağladı. 2018'den bu yana, kullanıcıların App Store harcamalarında artış gerçekleşti ve Apple, 47 milyar dolarlık gelirini 55 milyar dolara çıkarmayı başardı. Şirket ayrıca App Store'daki oyunlardan elde edilen 37 milyar dolarlık gelir elde etti. Eğlence amaçlı indirilen uygulamalardan ise 3.9 milyar dolar gelir sağladı.

Şirket, 2008'den bu yana 155 milyar dolarlık gelirin dörtte birinin geçen yıl kazandı. Apple, Yeni yıl arifesinde 2019'un 1.42 milyar dolar, 2020'nin ilk gününde ise 386 milyon dolarlık alışveriş yapıldığını açıkladı. Tabii ki, App Store gelir artışı yaşayan tek platform değil. Google Play Store benzer bir gelir artışı elde etti, ancak platform 29.3 milyar dolar ile Apple’ın gerisinde kaldı.

Ayrıca, dijital platformlardan yapılan satın alma işlemlerinin yalnızca dijital olmadığını belirtelim. Hemen hemen herkesin bir akıllı telefonu var. Bu durum e-ticaret platformlarının faaliyetlerinin hızlanmasını sağlıyor. Çünkü bu durum, kullanıcıların satın almak istedikleri ürünlerden yalnızca birkaç tıklama uzakta olmalarını sağlıyor. Uzmanlar, bu platformların gelecekte yavaşlamadan gelişmeye devam edeceğini tahmin ediyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal