Antarktika’daki Bilim İnsanları Yurda Dönüş Yaptı

Bu yıl 4. düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ne katılarak "beyaz kıta"da 1 ayda 15 proje gerçekleştiren 23 kişiden oluşan bilim heyeti Türkiye'ye döndü.

09.03.2020-09:59 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-09:55) Antarktika’daki Bilim İnsanları Yurda Dönüş Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) iş birliğinde gerçekleştirilen Antarktika Bilim Seferi'ne katılan bilim insanları yurda döndü.

Bu yıl 4. gerçekleştirilen Ulusal Antarktika Bilim Seferi 30 günde tamamlandı. "Beyaz kıta"da 15 proje gerçekleştiren 23 kişilik ekip, İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda aileleri tarafından karşılandı.

TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü, 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Koordinatörü Doç. Dr. Burcu Özsoy, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özsoy, 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ni başarıyla tamamladıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bilim insanlarımız, bize iklim değişikliğiyle ilgili çok ciddi mesajlar getirdiler. Son 15-20 yıldır deniz buzuyla kaplı deniz alanlarının açıldığına şahit olduk. Bundan dolayı gemi üzerinde 5-6 günde geçilecek rota 12 saatte geçildi. Bunlar bir anlamda üzücü olsa da bizim bilim insanlarımızın buna şahit olması ve sahada bu çalışmaları yapması bizim için gurur verici."

Özsoy ayrıca, bilim seferin TÜBİTAK, Türk Hava Yolları, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Türksat ve İGA Hava İşletmesi sponsorluğunda gerçekleştiğini belirterek, sponsorlara bilim dünyasına sağladığı katkılardan ötürü teşekkür etti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal